Het teckel-leed dat hernia heet!

Het teckel-leed dat hernia heet!

Wij hebben een kleine dwerg teckel, Bibi, welke ook op onze webshop te zien is als model. Een paar dagen geleden piepte ze wanneer we haar optilde en konden het niet thuisbrengen, we deden niks anders dan normaal. Lopen en rennen ging prima dus hebben we het even aangekeken. Toen we twee dagen verder waren merkten wij midden in de nacht, toen ze wat wilde gaan drinken, dat ze nauwelijks meer kon leunen op haar achterpoten en ze was erg benauwd. Foute boel!

Midden in de nacht naar de dierenarts 

Opgeschrokken door wat er zojuist was gebeurd hebben wij direct dezelfde nacht de dierenarts gebeld en het probleem uitgelegd. Bibi heeft al een voorgeschiedenis met goedaardige mamatumoren die zijn weggehaald, dus we waren al voorbereid op het ergste. Eenmaal bij de dierenarts zat ze vol adrenaline, liep ze gewoon met een kwispelende staart maar toch kreeg ze een spuit met pijnstillers nadat ze haar hadden onderzocht. Geen benauwdheid op de longen en leek verder gezond dus even de nacht door en de volgende dag een afspraak bij de dierenarts gemaakt.

” Een paar dagen geleden piepte ze wanneer we haar optilde…” 

Van dierenarts naar MRI scan naar operatie

Eenmaal bij de dierenarts aangekomen liep ze kreupel, alsof ze dronken was. Ze kon nauwelijks op haar achterpootjes staan. Alles werd uitvoerig gecontroleerd, reflexen in haar knietjes, haar rug werd nagekeken en de dierenarts stelde de diagnose hernia. We kregen de keuze om haar te laten behandelen met medicijnen en 6 weken benchrust of een CT scan te laten maken. De CT scan gaf ons rust omdat we dan precies konden zien wat er aan de had was. Er meteen werd een afspraak gemaakt bij de afdeling orthopedie van het MCD in Amsterdam waar we twee uur laten al terecht konden. De CT scan wees uit dat Bibi op 3 plekken een hernia had en dat er weinig anders op zat dan meteen opereren. De kans op herstel zou 80% zijn en dat stelde ons gerust. Twee uur later lag ze bij te komen van de zware operatie die was uitgevoerd door twee fantastische orthopeden. Na uitleg over de nazorg en de medicijnen mocht ze mee naar huis. Bibi krijgt nu zware medicijnen en moet 6 weken benchrust houden om helemaal te herstellen. 

Het teckel leed dat hernia heet

Gelukkig zijn we verzekerd

Na de schrik komt bezinning en de rekening. In totaal kosten alles bij elkaar € 2200,-. Geen haar op ons hoofd dacht eraan om dit alles niet te laten doen, omdat we de zekerheid hebben dat we een groot deel van de kosten terug krijgen. Een teckel is voor ons het leukste hondenras dat er is, maar dit ras met korte pootjes, net zoals bulldogjes en andere rassen met korten poten hebben een gen wat bepaald dat hun ruggenmerg snel verouderd en daardoor hebben sneller kans op een hernia. Neem je een teckel? Ons advies, sluit een verzerering af. 

Updates:

Met Bibi gaat het als iets beter, het is 24 uur geleden dat de operatie is uitgevoerd. We hopen dat we over een paar dagen al verschil zien.