Onze teckel Bibi

Onze teckel heet Bibi en is inmiddels 11 jaar. Bibi is een eigenzinnige teckel die in haar korte leven al heel veel heeft meegemaakt. We kregen haar toen ze 12 weken oud was en ze komt uit een heel fijn nestje van teckelkennel van Klein Hoog en Wel. Bibi is een heerlijk eigenwijs beestje, en ja welke teckel niet? Dat vinden we juist zo leuk aan dit ras. Bibi houd ervan om onder stapels dekens te liggen, ook als het 30 graden is, wandelen is niet haar hobby, behalve als ze los door het bos mag rennen en ze kan blaffen als de beste. Daarvoor is al menig expert langs geweest voor nodige raad. Het zal wel teckels eigen zijn 😉

En toen werd teckelsinc geboren…
We zochten een fijn mandje of nestje voor Bibi maar konden niet precies vinden wat we zochten, dit is de reden dat we zelf een webshop zijn begonnen met fijne items voor teckels. Passende jasjes met een lange ruglengte, tassen waar een teckel in past, fietsmanden met meer lengte, passende tuigjes voor hun uitstekende borstbeentjes en de perfecte slaapzak om heerlijk in weg te kruipen. Zo is teckelinc ontstaan.

Nog iets meer info over Bibi.
Hoe we Bibi ook wel noemen is Bibi the million dollar teckel, want ze heeft ons al wat centen gekost, en dat allemaal op medisch gebied. We zijn  heel blij dat we haar in het begin hebben verzekerd en daardoor hebben we altijd alles voor haar kunnen doen. Het begon met keelontsteking, en toen ze ongeveer 5 jaar oud was kreeg ze een drie dubbele hernia. Een veelvoorkomend probleem bij honden met korte pootjes.

We hebben haar laten opereren en na 6 weken volledige bench rust is ze helemaal hersteld. Mede dankzij fysiotherapie en heel veel geduld. Daarna volgden een aantal mama tumoren, de ene na de andere.

Alle tepels, op 1 na zijn in meer dan 4 operaties verwijderd. Het resultaat: een complete ritssluiting onder haar buik. Deels was goedaardig maar een aantal ook kwaadaardig.

…en zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dat zal ik jullie besparen 😉 al met al is ze nog steeds een hele happy teckel en we hopen nog een hele tijd van haar te kunnen genieten.

We hopen natuurlijk dat jij ook blij wordt van deze webshop, en ben je op zoek naar iets, heb je een vraag of een idee dan horen we dat natuurlijk graag!

Groetjes van de baasjes van Bibi